Ons verhaal

iedereenkanreizen.nl

Mascha Schmitz, de oprichtster, heeft ervaring in het specificeren van wensen en behoeften van de doelgroep, en heeft de kennis en kunde in huis om op een betrouwbare manier een wenselijke en passende oplossing te bieden.

Daarnaast is zij zelf op alle aangeboden locaties geweest en is daar regelmatig aanwezig om voldoende kennis en knowhow te hebben van alle meespelende factoren op locatie.

Vanwege haar  hobby en liefde voor (lowbudget) reizen heeft ze over de jaren veel landen en plaatsen bezocht waar ze de mensen en de streek heeft leren kennen en netwerken heeft opgebouwd.

Vanwege de kennis en vaardigheden die ze in haar werk als coach en begeleidster, (en als moeder van twee kinderen met autisme spectrum stoornis, die ze altijd mee op reis heeft genomen), heeft opgebouwd heeft ze gemerkt dat ze automatisch met andere ogen naar zaken is gaan kijken. Bijvoorbeeld bijgeluiden, wegdek, enzovoorts.

Op een dag krijgt ze de vraag van een kennis met autisme spectrum stoornis, die niet mee wilde met een groepsreis, of zij een passende bestemming wist, waar ze lokaal ook rekening met hem zouden houden. Toen viel het haar op dat er op het gebied van reizen op maat voor mensen met autisme spectrum stoornis als zodanig geen aanbieder bestond. Wel waren er aanbieders die groepsreizen aanboden, of op een vaste plaats alleen maar voor die doelgroep een boerderij of camping boden. Dat het ontbrak aan een organisatie met de lokale kennis en het inzicht om in diverse landen individuele reizen te bieden.

Hieruit werd de droom geboren, werden plannen besproken met oud collega’s, vrienden, familie. Werden er in binnen en buitenland enthousiaste betrouwbare professionals, en lieve begripvolle vaak lokale mensen gevonden die graag mee dachten over mogelijkheden.

En zo werd Iedereenkanreizen.nl een feit, en daarom is deze website ontworpen op basis van internationale onderzoeken, richtlijnen en adviezen voor autismevriendelijke Internettoepassingen.